Руската осведомителна агенция ТАСС ще открие свое кореспондентско бюро на борда

...
Руската осведомителна агенция ТАСС ще открие свое кореспондентско бюро на борда
Коментари Харесай

ТАСС праща кореспондент в Космоса

Руската осведомителна агенция ТАСС ще открие свое кореспондентско бюро на борда на Международната галактическа станция, оповестиха от медията. Първият сътрудник в Космоса ще бъде космонавтът и воин на Русия Александър Мисуркин. Меморандумът за взаимния план беше подписан днес от генералния шеф на ТАСС Сергей Михайлов и от ръководителя на съветската галактическа агенция  “Роскосмос ” Дмитрий Рогозин, заяви БНР.

Михайлов акцентира, че ТАСС постоянно се стреми да бъде там, където се раждат новините. “Преди се ограничавахме до нашата планета: присъстваме във всички райони на Русия и допълнително от 60 страни по света. Сега се замислихме, че предмет на нашата осведомителна агресия може да стане Космосът ”, уточни генералният шеф на медията.

Дмитрий Рогозин добави, че откриването на кореспондентското бюро на ТАСС на Международната галактическа станция ще спомогне за популяризирането на съветската космонавтика.

Първият галактически сътрудник Александър Мисуркин ще замине за работното си място на борда на пилотирания галактически транспортен съд “Союз МС-20 ” на 8 декември в компанията на двама японски предприемачи. Преди това заместник-началникът на Центъра за подготовка на космонавтите “Юрий Гагарин ” ОлегКононенкоще му връчи уверение за специфичен сътрудник на ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР